Råd Och Rån - hudvård

Så undviker du torr hud med hjälp av ekologiska hudvårdsprodukter!

När huden blir torr är det de yttersta lagren i överhuden som skadas. Huden blir narig, torr och fjällar ymnigt. Under detta tillstånd ökar även risken för att huden inflammeras och följden blir eksem som släpper ut vätska från underhuden. Det här är ju förstås ett allt annat än trevligt tillstånd. Ändå är det jättevanligt. Många människor lider av torr hud. Intressant att veta är också att vanligt hudvård som innehåller mineralolja och andra syntetiska komedogener har en uttorkande, tilltäppande effekt på huden och inte alls några återfuktande egenskaper. 

Men vad kan man då göra för att undvika torr och narig hud? Tidigare har jag skrivit om att då vädret är torrt som nu under denna sena vinter och dröjande vår, så bör du som hudvårdskonsument fylla på ditt lager lite extra med högkvalitivtiva ekologiska hudvårdsprodukter. Exempelvis är det helt nödvändigt att varje dag smörja in huden med en återfuktande och softish ekologisk facialkräm och kroppskräm. Många gör misstaget att bara smörja sig när de väl har fått torr hud, och sen lägger de av då huden återfått sin ursprungliga feeling och smidighet. Men för att förebygga att du får torrsprucken hud återigen, så har det visat sig att upprepad smörjning under en lång tid är mest effektiv. Då stödjer du huden att bygga upp ett skydd på lång sikt och detta är ju vad man eftersträvar.

Sålunda: var proaktiv med din hud. Vårda den och ge den ömhet och kärlek så kommer den att återgälda dig genom att vara strålande vacker och sunt hälsosam.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)