Ekologisk Hudvard

 

Ekologisk hudvård  - varför?

Som du säkert vet är huden kroppens största organ. Huden lever. Och precis som alla andra organ i din kropp är den beroende av att du tar hand om den.Om vi för tillfället lägger de rent utseendemässiga perspektiven därhän, så är hudens viktigaste funktion att skydda din kropp mot yttre "hot". Vetenskapliga undersökningar påvisar att över 60% av det vi smörjer in huden med absorberas och effekterar underliggande lager i huden. Mao: om du ger din hud produkter som inkluderar syntetiska substanser kommer dessa att tas upp i ditt blod och ledas vidare ut i din kropp. Syntetiska kemikalier kan vara cancerogena, allergena och hormonstörande. Och detta vill du väl knappast mata din kropp med dagligen, eller hur? Ändå gör miljontals konsumenter just så, och den konventionella hudvårdsindustrin fortsätter att kränga sina värdelösa hudvårdsprodukter.

Hudvård för din hälsas bästa

Ekologisk hudvård innehåller inga syntetiska substanser ty då vore den inte ekologisk hudvård. Sålunda: innehåller produkten dylika kemikalierså är det ej en fråga om ekologisk hudvård. Att välja denna typ av hudvård  betyder att du eliminerar farlig påverkan på kroppen från skönhetsprodukter. Vilket betyder, i all simplicitet, att du väljer att sköta din hud med naturliga, organiska produkter som är vänliga mot din kropp och din hälsa. Dessutom är det väl allmänt känt vid det här laget att ekologiska produkter främjar miljön i form av mindre giftiga utsläpp och bättre återvinnig. Vidare är det  verkligen inget negativt med att samtidigt som du ger din hud det bästa den kan få, så bidrar du också till en lite bättre miljö och klimatsmartare samälle.

Alla argument sammanfattat finns det slutligen ett tungt argument som jag alltid brukar skjuta ur mig så fort någon frågar varför använder du ekologiska hudvård?

Svar: för att det gör mig snyggare...

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)